Marianne

Hei, olen Marianne .
Lapsuuden ja nuoruuden harrastus ja myöhemmin tanssijanammattini johdatti minut pilateksen ja joogan suuntaan. Kiinnostus liikkeen ja hengityksen yhdistämisestä ja sen tuottamasta meditatiivisuudesta vetivät puoleensa.

Pilates

Pilateksen avulla kuntoutin tanssijanurani aikana, ja sen jälkeen tulleita kehollisia vaivoja ja sain riemukseni kokea, että pilates harjoitteet todellakin kuntouttavat tehokkaasti ja ovat pitäneet minut liikkeessä ja elämässä kiinni. Olenkin , oman kokemukseni kautta, sitä mieltä, että mm. syviä keskivartalon lihaksia vahvistava pilates-menetelmä on kaiken liikkeen perusta. Kun ”pilatesajattelu” siirtyy pikkuhiljaa arkeemme, niin voimme ja liikumme paremmin ja turvallisemmin. Mielialakin kohoaa, kun ryhtimme paranee. Hengityksen ja virtaavan liikkeen yhteys pyritään ylläpitämään koko harjoituksen ajan ja se myös rauhoittaa mieltä. Keskittymällä harjoituksen suorittamiseen tarkasti ja hienovaraisesti voi kokea syvää rentoutumisen tunnetta, vaikka tekisi raskaampaakin harjoitetta. Pilates – menetelmä opettaa myös hengittämään syvemmin ja paremmin.

Jooga

Jooga tuli 90-luvun alkupuolella elämääni astangajooga suuntauksen kautta. Olin silloin melko kilpailuhenkinen ja suorituskeskeinen nuori aikuinen ja suuntaus oli minulle ilmeinen. Sain kuitenkin jonkin verran rauhoitettua vilkasta mieltäni harjoituksilla ja se veti puoleensa. Muutamia vuosia sitten lähdin opiskelemaan joogaopettajaksi, jossa pääsuuntaus oli lempeä hathajooga. Olin valmis hiljentymään ja pysähtymään. Uuden lempeämmän joogamuodon kautta opin olemaan armollinen ja lempeämpi itseäni kohtaan.

Pehmeä Pilates ja Pehmeä Jooga

Pehmeä Pilates ja Pehmeä Jooga ovat ”minun näköiset” omat jooga- ja pilatestuntini. Olen oman henkisen kasvuni myötä syventänyt ja yksinkertaistanut molemmat lajit saman selkeän aiheen äärelle. Siihen on helppo ”tiputtautua” ja vapauttaa turhat kehon tai mielen jännitykset ja työskentely pois. Molemmat lajit rentouttavat, auttavat keskittymään tähän hetkeen, vahvistavat kehoa ja opettavat kehotietoisuutta.

 

Lämpimästi tervetuloa kanssani rentoutumaan, liikkumaan ja oppimaan uutta 🌸

 

Koulutukset:

Somatic pilatesohjaaja
Somatic laitepilatesohjaaja
Somatic stretchingohjaaja
Somatic Personal Trainer
Spiraalistabilaatio-ohjaaja
Footbic- ohjaaja
Joogaopettaja/ Joogakoulu Shanti

Ohjaan ryhmiä ja yksityisasiakkaita.

 

Olen nainen, joka opiskelee ja ihmettelee omaa sieluntehtäväänsä ja tätä kaunista elämää.

 

Marianne Järvinen