Marianne

Hei, olen Marianne.
Mukavaa ,että olet löytänyt tiesi Olotila Herttasen sivuille.
Lapsuuden ja nuoruuden tanssiharrastukseni ja myöhemmin tanssijanammattini johdattivat minut jo kauan sitten pilateksen ja joogan maailmaan. Kiinnostuin liikkeen ja hengityksen yhdistämisestä ja sen avulla mielen hiljentämisestä. Sillä tiellä olen. Hengitys, liike ja hiljaisuus. Kaipaan yhä syvempää hiljentymisen ja rauhan tilaa, jossa saan kokea olevani ”kotona”.  Sitä kaunista olotilaa ja myös liikkeen tuottamaa iloa ja nautintoa, toivoisin saavani jakaa eteenpäin, ehkä myös sinulle ja viitoittaa polkuasi siihen kauniiseen suuntaan. 

Pilates

Pilateksen avulla kuntouduin tanssijanurani tuottamista kehollisista vammoista ja haasteista ja sain ilokseni kokea, että pilates harjoitteet todellakin kuntouttavat tehokkaasti. Syviä keskivartalon lihaksia vahvistava pilates-menetelmä on kaiken liikkeen ja ryhdin perusta. Kun ”pilatesajattelu” siirtyy arkeemme, niin voimme paremmin ja liikumme turvallisemmin. Mieliala kohoaa, kun ryhtimme ja hengittäminen paranee. Hengityksen ja virtaavan liikkeen yhteys pyritään ylläpitämään koko harjoituksen ajan ja se myös rauhoittaa mieltä. Keskittymällä harjoitukseen  tarkasti ja hienovaraisesti voi kokea syvää rentoutumisen tunnetta, vaikka tekisi dynaamisempiakin harjoitteita. Pilates – menetelmä opettaa myös hengittämään syvemmin.

Jooga

Jooga tuli 90-luvun alkupuolella elämääni astangajooga suuntauksen kautta. Olin silloin melko kilpailuhenkinen ja suorituskeskeinen nuori aikuinen ja joogasuuntaus tuntui sopivalta. Sain rauhoitettua vilkasta mieltäni harjoituksilla ja se veti puoleensa. Kun lähdin myöhemmin opiskelemaan joogaopettajaksi, pääsuuntaus oli kuitenkin lempeä hathajooga. Tuli syvä kaipaus hidastaa tahtia, hiljentyä ja pysähtyä entistä enemmän itseni äärelle. Uuden lempeämmän joogamuodon kautta opin olemaan armollinen ja lempeämpi itseäni kohtaan.

 

Pehmeä Pilates & Pehmeä Jooga

Pehmeä Pilates ja Pehmeä Jooga ovat minun kauttani syntyneet jooga- ja pilatestuntini. Olen oman henkisen kasvuni myötä syventänyt ja yksinkertaistanut molemmat lajit saman selkeän ja pehmeän ajatuksen äärelle. Siihen on helppo laskeutua ja vapauttaa turhat kehon tai mielen jännitykset ja työskentely pois. Pehmeä Pilates ja Pehmeä Jooga rentouttavat, auttavat keskittymään tähän hetkeen, läsnäoloon. Vahvistavat ja avaavat kehoa ja opettavat kehon ja mielen tietoisuutta.

 

Liikunnan-, taiteen ja hyvinvointialan koulutuksiani:

Somatic pilatesohjaaja
Somatic laitepilatesohjaaja
Somatic stretchingohjaaja
Somatic Personal Trainer
Spiraalistabilaatio-ohjaaja
Footbic- ohjaaja
Joogaopettaja/ Joogakoulu Shanti
Tanssija/ tanssinopettaja
Teatteritaiteen maisteri
Useita liikunnan/ kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin/ henkisen kasvun lyhyt kursseja ja koulutuksia

Ohjaan ryhmiä sekä yksityisasiakkaita

 

 💗 Marianne